All for Joomla All for Webmasters

Σπουδές στην Αυστραλία
 • μέγεθος γραμματοσειράς +

21 Δεκέμβριος 2015
Author :  

Η Αυστραλία προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για σπουδές στους international students, με περισσότερα από 1.200 εκπαιδευτικά ιδρύματα και πάνω από 22.000 τμήματα σπουδών για να διαλέξετε.

Μπορείτε να σπουδάσετε σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (VET) από προγράμματα Αγγλικών έως ανώτατη εκπαίδευση.

Πανεπιστήμια και Ανώτατη Εκπαίδευση

Στην Αυστραλία είναι αρκετά κοινό για τους φοιτητές να εγγραφούν σε ένα διπλό ή συνδυαστικό πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί στην απόκτηση δυο πτυχίων σε λιγότερο χρόνο. Οι σύνηθες τομείς είναι των τεχνών του εμπορίου, της επιστήμης και της νομικής.

Τα αυστραλιανά ιδρύματα προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων, από την επιστήμη της Διοίκησης και το εμπόριο, στις ανθρωπιστικές επιστήμες και στη μηχανική, από την νομική στις επιστήμες της υγείας.

Τα αυστραλιανά ιδρύματα συγκαταλέγονται μεταξύ των καλύτερων του κόσμου από την πειθαρχία, ιδιαίτερα στους τομείς της μηχανικής και της τεχνολογίας, της ιατρικής, της περιβαλλοντικής επιστήμης και των λογιστικών – οικονομικών.

Υπάρχουν 43 πανεπιστήμια στην Αυστραλία εκ των οποίων τα 2 είναι διεθνή και το ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο ειδικότητας. Επιπλέον, εκτός από τα παραπάνω πανεπιστήμια υπάρχουν πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα που προσφέρουν προγράμματα σπουδών στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι τίτλοι ανώτερης εκπαίδευσης που μπορείτε να αποκτήσετε ολοκληρώνοντας τις σπουδές σας σε πανεπιστήμιο ή ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι οι εξής:

Associate degree

 • Η Διάρκεια του είναι 2 χρόνια
 • Περιγραφή: Το Associate degree είναι ένα πρόγραμμα σπουδών σύντομης διάρκειας που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της σταδιοδρομίας σε περίπτωση που εργάζεστε και δεν έχετε χρόνο για να ολοκληρώσετε ένα Bachelor. Μπορεί να είναι το μονοπάτι προς ένα πτυχίο ή να σας προετοιμάσει για ένα advance δίπλωμα με εξειδίκευση στη βιομηχανική κατάρτιση. Είναι τα βασικά θεμέλια στο τομέα σας και καλύπτει την θεωρία και τις βασικές δεξιότητες που σχετίζονται με την απασχόληση

Bachelor degree

 • Η Διάρκεια των σπουδών είναι 3 χρόνια
 • Περιγραφή: Το Bachelor Degree είναι το βασικό προσόν για την είσοδο σε ένα τομέα. Θα σας δώσει μια συστηματική γνώση, τις βασικές αρχές τις τεχνικές επίλυσης προβλημάτων που θα χρειαστείτε για να εργαστείτε στο κλάδο. Ανώτερο από το Associate Degree, με το Bachelor θα αναπτύξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας στο σημείο που μπορείτε να συνεχίσετε σε μεταπτυχιακές σπουδές αν το θελήσετε.

Bachelor Degree (Honours)

 • Η διάρκεια των σπουδών έχει διάρκεια 4 χρόνια
 • Περιγραφή: Αν είστε ιδιαίτερα καλοί στο Bachelor, το ίδρυμα θα μπορούσε να σας επιτρέψει την είσοδο σε ένα επιπλέον έτος σπουδών για να σας δώσει τη δυνατότητα να αποφοιτήσετε με επαίνους.

Graduate Certificate

 • Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι στους 6 μήνες
 • Περιγραφή: Το Graduate Certificate σας επιτρέπει να διευρύνετε τις ατομικές ικανότητες που ήδη έχετε από ένα προπτυχιακό πρόγραμμα, ή να λάβετε νέες γνώσεις σε ένα τομέα που σας ενδιαφέρει.

Graduate Diploma

 • Τα Graduate Diploma διαρκούν περίπου 12 μήνες
 • Περιγραφή: Με Το Graduate Diploma θα εφαρμόσετε ένα σύνολο γνώσεων σε ένα εύρος πλαισίων για να λάβετε υψηλή εξειδίκευση ως μονοπάτι για περαιτέρω μάθηση.

Master Degree

 • Διάρκεια 1 – 2 έτη:
 • Περιγαραφή: Με το Μεταπτυχιακό είναι ένα πρόγραμμα, που σας δίνει επιπλέον γνώσεις ώστε να έχετε ηγετική θέση στο τομέα σας.

Doctoral Degree

 • Διάρκεια 3 έτη:
 • Περιγραφή: Το υψηλότερο βραβείο που προσφέρονται από πανεπιστήμια της Αυστραλίας, η λήψη Διδακτορικού Διπλώματος είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα, αν και μπορεί να έχουν κάποια μαθήματα. Τα τρία συστατικά του Διδακτορικού Διπλώματος σας είναι:Μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας, πειραματισμός ή άλλη μεθοδική προσέγγιση σε ένα συνόλου των γνώσεων.Ένα πρωτότυπο ερευνητικό έργο που συμβάλλει στην κατανόηση και γνώση στον τομέα σας.Μια ουσιαστική και καλά οργανωμένο διατριβή που δείχνει μια σχέση μεταξύ της έρευνας και στον τομέα της μελέτης.

 

Κατατάξεις Πανεπιστημίων της Αυστραλίας

Όταν πρόκειται για την παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων, η Αυστραλία έχει μια ισχυρή, αποδεδειγμένη εμπειρία. Σε όλα τα συστήματα παγκόσμια κατάταξη, τα κριτήρια και τους τομείς της μελέτης, η Αυστραλία βρίσκεται σε υψηλή θέση για την ποιότητα της εκπαίδευσης, την ικανοποίηση των φοιτητών, και την παγκόσμια φήμη.

Στην πραγματικότητα, οκτώ από τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας βρίσκονται στα top 100 πανεπιστήμια στον κόσμο σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη QS (2014-15). με τουλάχιστον τρία πανεπιστήμια της Αυστραλίας στο top 50 παγκοσμίως σε όλους τους τομείς της μελέτης των Τεχνών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών, Μηχανικών και Τεχνολογιών, Φυσικές Επιστήμες, Επιστήμες Ζωής και Ιατρική και Κοινωνικών Επιστημών και Διοίκησης.

Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση (ΕΕΚ) - Vocational Education & Training (VET)

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ειδικεύονται στη παροχή προς τους φοιτητές με πρακτική εμπειρία και πραγματικές απαραίτητες δεξιότητες. Τα προγράμματα διδάσκονται μέσα σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων παραγωγής συμπεριλαμβανομένων και της διοίκησης, το λιανικό εμπόριο, το τουρισμό – ξενοδοχειακά, τις κατασκευές, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, τις κοινοτικές υπηρεσίες και την υγεία, τις μεταφορές, την εξόρυξη, την μεταποίηση και την τεχνολογία.

Ο κλάδος της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της Αυστραλίας βασίζεται σε μια σχέση συνεργασίας μεταξύ των τοπικών κυβερνήσεων  και της Αυστραλιανής βιομηχανίας. Οι πιστοποιήσεις της ΕΕΚ παρέχονται τόσο από δημόσια ιδρύματα που ονομάζονται (TAFE) όσο και από ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην Αυστραλία, το διδακτικό προσωπικό στα ΕΕΚ ιδρύματα διαθέτει πραγματική εμπειρία και γνώση στους τομείς της ειδικότητας τους, διατηρώντας την ευχέρεια να τροποποιούν τα μαθήματά τους ώστε να ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της βιομηχανίας. Αυτό σημαίνει ότι δεν διδάσκεστε απλή θεωρία αλλά μαθαίνετε στην ουσία των θεμάτων που σπουδάζετε με τις τελευταίες απαραίτητες ενημερώσεις.

Επίσης, πολλά από τα προγράμματα ΕΕΚ ενσωματώνουν μια περίοδο πρακτικής άσκησης, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μαθαίνετε μόνο μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας αλλά θα λαμβάνετε και μια εμπειρία από τον κλάδο, εργαζόμενοι σε ένα πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Αυτή η εμπειρία μέσα από ένα πραγματικό περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζει ότι τα προσόντα σας είναι σωστά προετοιμασμένα για την απασχόληση στο συγκεκριμένο κλάδο που έχετε επιλέξει.

Οι τίτλοι πιστοποιήσεων που μπορείτε να αποκτήσετε παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα ΕΕΚ-VET είναι οι εξής:

 • Certificate I 
 • Certificate II
 • Certificate III
 • Certificate IV
 • Diploma
 • Advaced Diploma

 

Αγγλικά

Όποιο και αν είναι το επίπεδο των Αγγλικών σας, η Αυστραλία είναι το ιδανικό μέρος για την βελτίωσή τους. Η εκμάθηση τους είναι κάτι περισσότερο από μια απλή απαγγελία λέξεων στη τάξη. Η διδακτική προσέγγιση εστιάζει στην κριτική σκέψη καθώς και στην ομαδική συνεργασία και λήψη αποφάσεων. Όλα αυτά απορρέουν από την εμπειρία της πραγματικής ζωής, το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθετε όχι μόνο τη γλώσσα αλλά και πως να την χρησιμοποιείτε στην καθημερινή ζωή και στην εργασία σας.

Στην Αυστραλία προσφέρονται διάφοροι τύποι μαθημάτων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών για όσους το επιλέξουν.

 • Αγγλικά για Αρχάριους
 • Προετοιμασία για απόκτηση του πιστοποιητικού IELTS
 • Γενικές Γνώσεις Αγγλικών
 • Αγγλικά με επαγγελματική επιχειρησιακή ορολογία
 • Αγγλικά για Ακαδημαϊκού σκοπούς

* Η επιλογή γίνεται ανάλογα με το επίπεδο των Αγγλικών σας.

Το πλεονέκτημα ενός προγράμματος Αγγλικών, πέρα του χαμηλού κόστους, είναι η δυνατότητα έναρξης οποιασδήποτε χρονικής στιγμής το επιλέξετε.

 

 

10047 Views
Super User
 

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας επισκεφθείτε ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 • Διευθ: Χαρίσσης 2, Αθήνα, ΤΚ: 104 39 (Σταθμός Λαρίσης)
 • Τηλ: 213-0342536
 • Email: contact@aboutstudies.gr
 • Skype:: aboutstudies

Τι λενε οι φοιτητες για εμας

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…