All for Joomla All for Webmasters
-->

Συχνές Ερωτήσεις
 • μέγεθος γραμματοσειράς +

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για όσους θέλουν να μεταβούν στην Αυστραλία για σπουδές ή μόνιμα.

Στην ενότητα αυτή έχουμε συγκεντρώσει τις πιο συχνές ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις για όσους επιθυμούν να μεταβούν στην Αυστραλία. Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γραφείο μας στο 213-0342536 ή επισκεφτείτε μας.

Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Με ποιους τύπους βίζα μπορώ να μεταβώ στην Αυστραλία?

Μπορείς να μεταβείς στην Αυστραλία με Τουριστική Βίζα με κύριο σκοπό το τουρισμό ή την επίσκεψη συγγενών. Απαγορεύεται ρητά η εργασία με αυτού του τύπου βίζα. Σε περίπτωση παράβασης ανακαλείται η βίζα και γίνεται άμεση απέλαση από την Αυστραλία ενώ ταυτόχρονα απαγορεύει την είσοδο στη για 4 τουλάχιστον χρόνια.

Η φοιτητική βίζα είναι κατά εξοχήν ο ευκολότερος τρόπος για να μεταβεί κάποιος στην Αυστραλία και να εργαστεί παράλληλα.

Με την εργασιακή βίζα σου δίνεται η δυνατότητα να μεταβείς απευθείας στην Αυστραλία για εργασία και να μείνεις μόνιμα εκεί. Η δυσκολία με αυτού του τύπου βίζα είναι ότι σπάνια κάποιος εργοδότης θα αναλάβει τις διαδικασίες για έκδοση sponsor visa από απόσταση ενώ παράλληλα οι διαδικασίες διαρκούν έως 18 μήνες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σπουδών στην Αυστραλία?

 • Τα πτυχία που χορηγούνται στην Αυστραλία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα και γίνονται αποδεκτά από όλες τις χώρες.
 • Το κόστος συγκριτικά με τις ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είναι χαμηλότερο
 • Η δυνατότητα εργασίας κατά την διάρκεια φοίτησης
 • Η ευκολία ανεύρεσης μόνιμης εργασίας μετά το πέρας των σπουδών
 • Η λήψη μετασπουδαστικής βίζας για επέκταση της παραμονής στην Αυστραλία

Ποιο είναι το κόστος της εκπαίδευσης στην Αυστραλία?

 • Αγγλικά: Από 500 $ έως 800 $ το μήνα αναλόγως διάρκειας
 • Προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης / VET: Από 500 $ έως 1.400 $ το μήνα αναλόγως διάρκειας και πεδίο ενδιαφέροντος
 • Bachelor Degree: 14.000 $ έως 40.000 $ το έτος αναλόγως πεδίο ενδιαφέροντος
 • Master Degree: 15.000 $ έως 45.000 $ το έτος αναλόγως πεδίο ενδιαφέροντος

Μπορώ να πάρω Υποτροφίες ή Φοιτητικό Δάνειο στην Αυστραλία?

Στην Αυστραλία μπορούν να λάβουν φοιτητικό δάνειο μόνο όσοι είναι Αυστραλοί Υπήκοοι, ενώ για τους international students δεν χορηγείται.

Υποτροφίες για πλήρη κάλυψη των διδάκτρων είναι ελάχιστες και μεγάλος ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν όμως αρκετές «ανταμοιβές» είτε από τον εκπαιδευτικό φορέα είτε από κάποιο άλλο φορέα.

Ως φοιτητής μπορώ να εργαστώ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου?

Ανεξαρτήτου προγράμματος φοίτησης, επιτρέπεται οι φοιτητές να εργάζονται νόμιμα 20 ώρες την εβδομάδα κατά την διάρκεια της «σχολικής χρονιάς» ενώ κατά την διάρκεια των διακοπών τους έχουν το δικαίωμα να εργάζονται με πλήρη απασχόληση.

Ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που έχει επιλεχθεί οι εκτιμώμενες εβδομάδες σπουδών ετησίως είναι 26-32 ενώ των προγραμματισμένων διακοπών είναι 20-26.

Πόσα χρήματα μπορώ να βγάζω δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές?

Ο μέσος μηνιαίος μισθός για τα άτομα που έχουν μεταβεί με φοιτητική βίζα και εργάζονται part time κυμαίνεται από 1.800$ έως 2.300$ τα οποία θεωρούνται αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης ενός ατόμου στην Αυστραλία.

Γιατί να μεταβώ στην Αυστραλία με Φοιτητική Βίζα?

Γιατί πρόκειται για νόμιμο τρόπο μετάβασης στην Αυστραλία με το πλεονέκτημα ότι δίνει το δικαίωμα εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Πόσο γρήγορα εκδίδεται η Φοιτητική Visa?

Ανάλογα με την κάθε περίπτωση η φοιτητική visa μπορεί να εκδοθεί από μια ημέρα έως 2 μήνες. Οι σύμβουλοι του About Studies μπορούν να σας δώσουν μια εικόνα για την δική σας περίπτωση.

Μπορεί να έρθει και οι οικογένεια μου με τη φοιτητική βίζα στην Αυστραλία?

Η φοιτητική βίζα είναι κατ’ εξοχήν ιδανική για τα άτομα που θέλουν να μεταβούν μόνα τους ή με το σύντροφό τους. Στις περιπτώσεις που υπάρχει οικογένεια μαζί με τον ενδιαφερόμενο, θα πρέπει να επιλεγεί το κατάλληλο πρόγραμμα σπουδών που μπορεί να υποστηρίξει την οικογένεια.

Μπορώ να μείνω μόνιμα στην Αυστραλία?

Να τονιστεί πως όποιος διαμένει μόνιμα για 4 συναπτά έτη στην Αυστραλία, έχει το δικαίωμα μετά την πάροδο των 4 ετών να καταθέσει αίτηση για να λάβει την βίζα του μόνιμου κατοίκου της Αυστραλία.

Τα άτομα που έχουν επιλέξει να παρακολουθήσουν ένα διετές μεταπτυχιακό, ή προπτυχιακό πρόγραμμα ή ακόμα και ορισμένα από τα VET προγράμματα, τους δίνεται η μετασπουδαστική βίζα που διαρκεί έως 2 έτη με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 4 συναπτά χρόνια παραμονής και μπορούν να αιτηθούν τη βίζα του μόνιμου κατοίκου.

Η δεύτερη επιλογή για τα άτομα που μεταβαίνουν με τη φοιτητική βίζα αλλά με μικρότερης διάρκειας πρόγραμμα φοίτησης, είναι να βρουν εργοδότη ο οποίος θα εκδώσει για λογαριασμό τους την Εργασιακή Βίζα (Sponsorship Visa) που σημαίνει ότι έχουν δικαίωμα για πλήρη απασχόληση με την απόκτησή της.

Στην έκδοση Εργασιακής βίζας συμμετέχουν όλα τα επαγγέλματα?

Δικαίωμα στην Sponsorship  Visa δεν παρέχεται σε όλα τα επαγγέλματα αλλά σε ορισμένα που έχει ανάγκη η Αυστραλία. Κάθε χρόνο, περίπου το καλοκαίρι, αναρτάται από την Αυστραλέζικη κυβέρνηση η Skill Occupation List που ορίζει με σαφήνεια ποια είναι τα επαγγέλματα στα οποία παρέχεται το δικαίωμα στη λήψη της Εργασιακής Βίζας. Η συγκεκριμένη λίστα δηλώνει ποια επαγγέλματα έχουν έλλειψη σε προσωπικό και η ζήτησή τους είναι μεγάλη.

Διαθέτω ήδη πτυχία και δεν θέλω να σπουδάσω. Μπορεί η Φοιτητική Βίζα να με εξυπηρετήσει?

Η φοιτητική βίζα θα σου δώσει το κατάλληλο χρόνο ώστε να προετοιμαστείς στην Αυστραλία για να βρεις μια θέση εργασίας στο τομέα που σε ενδιαφέρει. Δεν χρειάζεται να αποκτήσεις νέο πτυχίο αλλά να παρακολουθήσεις ένα πρόγραμμα εκμάθησης Αγγλικών ή ένα diploma ώστε να βελτιώσεις το επίπεδο των Αγγλικών σου ή να λάβεις εξειδίκευση σε έναν κλάδο που θα σου χρησιμεύσει στην νέα σου θέση εργασίας.

 

 

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να μας επισκεφθείτε ή να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 • Διευθ: Χαρίσσης 2, Αθήνα, ΤΚ: 104 39 (Σταθμός Λαρίσης)
 • Τηλ: 213-0342536
 • Email: contact@aboutstudies.gr
 • Skype:: aboutstudies

Τι λενε οι φοιτητες για εμας

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…